Tillbaka till Våra typhus

Röde Orm

Vårt hus Röde Orm revolutionerar fritidsboendet genom sin arkitektur och funktonalitet i kombination med traditionellt tänkande och materialval. Huset innehåller en rad genomtänkta smarta lösningar för sommarboende.

Ett litet hus med stora utrymmen.
På sommaren använder man sin tomt och utomhusytor i lika stor eller större omfattning än inomhus. Med våra väggar av massivträ kan man bygga vindskyddande murar eller integrerade altandäck kring huset. Samspelet mellan ute och inne ger kvaliteér som gör att huset upplevs som avsevärt större än det i verkligheten är. Utomhus och inomhus flyter ihop på ett synnerligen genomtänkt sätt i detta hus.

 

Anpassning till tomtens förutsättningar
Röde Orm är uppbyggt enligt ett modulsystem som kan dockas till varandra i olika konfigurationer för att passa in på varje tomts unika förutsättningar. Grunden i huset är den effektiva bostadsmodulen som på 39 m2 invändig boyta rymmer inte mindre än 8 sängplatser, varav 6 st är placerade i två våningar i husets kärna.

Röde Orm är skapat av arkitekt Bengt Mattias Carlsson vid Meter Arkitektur i Göteborg, Bengt har även ritat basu med badhus för en familj utanför Gävle som är uppförd med X-House byggsystem . Läs mer om detta spännande projekt på Meter arkitekturs hemsida

 

Läs ”Timmerhus och Interiörs” artikel om Röde Orm

Ladda hem Röde Orm som pdf